Z letniego mleka, cukru i Drożdży Babuni przygotowujemy rozczyn.
Do miski wsyp mąkę i sól. Wlej zaczyn.
Dodaj jajko i żółtka, a na koniec dodajemy również stopione masło.
Wyrób ciasto – powinno być gładkie, nie powinno się zupełnie lepić. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Podczas wyrastania ciasta, przygotuj farsz. Na patelni podsmaż cebulę, a następnie dodaj mięso. Po lekkim podsmażeniu dodaj także przyprawy i wszystko duś przez ok. 5 minut.
Zamocz bułkę w bulionie. Następnie dodaj ją do mięsnego farszu. Dodaj także jajko. Wszystko ze sobą wymieszaj.
Ciasto dzielimy na kilkanaście małych okręgów. Do środka nakładamy farsz i ciasno zawijamy. Smażymy na rozgrzanym oleju, kładąc łączenie na dole. Gotowe paszteciki podajemy z czerwonym barszczem.