Kakaowe babeczki z jagodami

Składniki na ciasto:

  • 200 g  mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • ok. 20 g  drożdży
  • 50 g cukru
  • 100 g masła
  • łyżka kakao
  • szklanka jagód



 


przepis-slodkie

Przygotowanie:

1. Drożdże rozpuść w ciepłym mleku wraz z łyżeczką cukru i odstaw do wyrośnięcia.
2. Masło rozpuść i lekko ostudź, jajka utrzyj wraz z pozostałym cukrem.
3. Gdy drożdże wyrosną dodaj mąkę, jajko z cukrem, kakao oraz masło.
4. Odstaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
5. Po tym czasie dodaj jagody i przełóż ciasto do foremek na babeczki.
6. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego :)

Kakaowe babeczki z jagodami
18. Ewelina Mielniczuk
drukuj przepis
drukuj